123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>Wipro

Wipro InfoTech Placement Papers

 

Wipro Placement Paper

PART --A
------------------------------------------------------
1) abcD+abcd+aBCd+aBCD
then the simplified function is
( Capital letters are copliments of corresponding letters
A=compliment of a)

[a] a [b] ab [c] abc [d] a(bc)* [e] mone
(bc)*=compliment of bc

Ans: e

-------------------------------------
2) A 12 address lines maps to the memory of

[a] 1k bytes [b] 0.5k bytes [c] 2k bytes [d] none

Ans: b

----------------------------------------
3) In a processor these are 120 instructions . Bits needed to impliment
this instructions
[a] 6 [b] 7 [c] 10 [d] none

Ans: b

-----------------------------------------
4) In 8085 microprocessor READY signal does.which of the following
is incorrect statements
[a]It is input to the microprocessor
[b] It sequences the instructions

Ans : b
----------------------------------------

5) Return address will be returned by function to
[a] Pushes to the stack by call
Ans : a
------------------------------------------
6)
n=7623
{
temp=n/10;
result=temp*10+ result;
n=n/10
}

Ans : 3267
----------------------------------------------
7) If A>B then
F=F(G);
else B>C then
F=G(G);
in this , for 75% times A>B and 25% times B>C then,is 10000 instructions
are there ,then the ratio of F to G
[a] 7500:2500 [b] 7500:625 [c] 7500:625 if a=b=c else
7500:2500
--------------------------------------------------
8) In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are
needed. IN this to store
a character two words are appended .Then for storing a K characters string,
How many words are needed.
[a] 2k/9 [b] (2k+8)/9 [c] (k+8)/9 [d] 2*(k+8)/9 [e] none

Ans: a
---------------------------------------------------------
9) C program code

int zap(int n)
{
if(n<=1)then zap=1;
else zap=zap(n-3)+zap(n-1);
}
then the call zap(6) gives the values of zap
[a] 8 [b] 9 [c] 6 [d] 12 [e] 15

Ans: b
---------------------------------------------------------------


PART-B
-------
1) Virtual memory size depends on
[a] address lines [b] data bus
[c] disc space [d] a & c [e] none

Ans : a
-----------------------------------------------
2) Critical section is
[a]
[b] statements which are accessing shared resourses
Ans : b
-------------------------------------------------

3) load a
mul a
store t1
load b
mul b
store t2
mul t2
add t1

then the content in accumulator is

Ans : a**2+b**4
---------------------------------------------------
4) question (3) in old paper
5) q(4) in old paper
6) question (7) in old paper
7) q(9) in old paper
-----------------------------

 

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG