123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>Wipro

Wipro InfoTech Placement Papers

 

Wipro Placement Paper

 PART --A------------------------------------------------------
1) abcD+abcd+aBCd+aBCD then the simplified function is ( Capital letters are copliments of corresponding
letters A=compliment of a) [a] a [b] ab [c] abc [d] a(bc)* [e] None (bc)*=compliment of bc
Ans: e
-------------------------------------------

2) A 12 address lines maps to the memory of
[a] 1k bytes [b] 0.5k bytes [c] 2k bytes [d] none
Ans: b
-------------------------------------------

3) In a processor these are 120 instructions . Bits needed to implement this instructions
[a] 6 [b] 7 [c] 10 [d] none
Ans: b
-------------------------------------------

4) In 8085 microprocessor READY signal does.which of the following is incorrect statements [a]It is input to the microprocessor [b] It sequences the instructions.
Ans : b
-------------------------------------------

5) Return address will be returned by function to [a] Pushes to the stack by call
Ans : a
-------------------------------------------

6) n=7623
{temp=n/10; result=temp*10+ result; n=n/10 }
Ans : 3267
-------------------------------------------

7) If A>B then
F=F(G);
else B>C then
F=G(G);
in this , for 75% times A>B and 25% times B>C then,is 10000 instructions are there ,then the ratio of F to G
[a] 7500:2500 [b] 7500:625 [c] 7500:625 if a=b=c else 7500:2500
-------------------------------------------

8) In a compiler there is 36 bit for a word and to store a character 8bits are needed. IN this to store a
character two words are appended .Then for storing a K characters string, How many words are needed.
[a] 2k/9 [b] (2k+8)/9 [c] (k+8)/9 [d] 2*(k+8)/9 [e] none
Ans: a
-------------------------------------------

9) C program code
int zap(int n)
{
if(n<=1)then zap=1;
--More--
else zap=zap(n-3)+zap(n-1);
}
then the call zap(6) gives the values of zap
[a] 8 [b] 9 [c] 6 [d] 12 [e] 15
Ans: b
-------------------------------------------

PART - B
-------------------------------------------

1) Virtual memory size depends on
[a] address lines [b] data bus [c] disc space [d] a & c [e] none
Ans : a
-------------------------------------------

2) Load a
mul a
store t1
load b
mul b
store t2
mul t2
add t1
Then the content in accumulator is
Ans : a**2+b**4
-------------------------------------------

 

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG