123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>TISL

TISL Job Placement Paper

 

 

TISL paper

VERBAL

1.Depreciation: deflation, depression, devaluation, fall, slump

2.Depricate : feel and express disapproval,
3. incentive : thing one encourages one to do (stimulus)

4. Echelon : level of authority or responsibility'

5. Innovation : make changes or introduce new things

6. Intermittent : externally stopping and then starting

7. Detrimental: harmful

8. Conciliation : make less angry or more friendly

9. orthodox: conventional or traditional, superstitious

10. fallible : liable to error

11. volatile : ever changing

12. manifest: clear and obvious

13.connotation : suggest or implied meaning of expression

14. Reciprocal: reverse or opposite

15. Agrarian : related to agriculture

16. vacillate : undecided or dilemma

17.. expedient : fitting proper, desirable

18. simulate : produce artificially resembling an existing one.

19. access : to approah

20. compensation: salary

21. Truncate : shorten by cutting

22. adherence : stick

23. Heterogenous: non similar things

24. surplus : excessive

25. Assess : determine the amount or value

26.Congnizance : knowledge

27. retrospective : review

28.naive : innocent,rustic

29. equivocate : tallying on both sides, lie, mislead

30. Postulate : frame a theory

31. latent : dormant, secret

32. fluctuation : wavering,

33. eliminate : to reduce

34. Affinity : strong liking

35. expedite : hasten

36. console : to show sympathy

37. adversary : opposition

3. affable : lovable or approachable

39. Decomposition : rotten

40 agregious : apart from the crowd, especially bad

41. conglomaration: group, collection

4. aberration: deviation

43. aurgury : prediction

44. crediability : ability to common belief, quality of being credible

45.coincident: incidentally

46.Constituent : accompanying

47. Differential : having or showing or making use of

48. Litigation : engaging in a law suit

49.Maratorium: legally or offficiallly determined period of dealy before
fulfillment of the agreement of paying of debts.

50. negotiate : discuss or bargain

51. preparation : act of preparing

52. Preponderant : superiority of power or quality

53. relevance : quality of being relevant

54. apparatus : applianes
55. Ignorance : blindness, in experience

56. obsession: complex enthusiasm
57. precipitate : speed,active

Section III

Letter Series

These are too tough. Maintain time 26 questions ----- 10min


1. A C BDEFGI - I H K J L ANS: H

2. AIZBEYCIXDI - GENJW ANS;W

3. ADGJMP - RWTS ANS; S

4. ABCEFGIJK - MLONP ANS; M nOTE: MLONP ARE GIVEN OPTIONS

5. ABFGKLPQ - TSVUW ANS;U

6 JWXUVST - QPSET ANS; Q

7. ARHXYTDTWST - NPTKR ANS; P

8.FMBIPZVIEV - IRYOU

9. NZI YCX KWF - JFVMY ANS;V

10. AASASPASPKA - RQTSU ANS;S

11. AECPS - TRUE ANS;U

12. BBPRDDLNFFIK - HQJIK ANS'H

13 AZEXIVMT - RQNSO ANS: Q

14. ABDGKP - LIWUX ANS:U

15. BCDAEGHIFJLMN LKNMO ANS: K

16. XWEFGVUHIJK - PNSRT ANS: T

17. ODJTOPQNOERT - QOUVW ANS;O

18. PRNUUPEJRBB - HVUNE ANS: E

19.LULMGMNFNPS - ONQPS ANS:P

QUESTIONS ARE NOT IN SEQUENCE.


NUMERICAL

1.420% OF 7.79 = 32.718

2 3427 / 16.53 = 202

3. 10995 /95 = 115.7365

4. 43+557-247 =353

5. 3107*3.082= 9591

6. 48.7 + 24.9 - 8.7 = 64.90

7.525.0/47.8 = 11
8. (135-30-14)*7 - 6 +2 = 3
9.3/8 * 5.04=1.89

10.697 /219 =3.18

11.8/64 +64/16 = 4.14
12.298*312/208 = 453.54
13. 0.33 *1496 /13 = 37.98

14.0.26 + 1/8 = 0.385

15.66.17+1/3= 67.03

16. 2.84+1/4= 3.09

17. 33% OF 450 = 148.5

18. 907.54 / 0,3073= 3002

19.tHERE ARE two categories of persons in ratio A, b i.e.A:B = 2:3 A type
earns 2.5 dollars/hr and B type 1 dollar/hr total money earnedby both is
24dollars. then total number of persons

Ans: 15

20.Question not clear

Slowing running - n hours - A

Medium running - B

fast running - k hours - c

Ans: nA+kC

21. Tottal balls z,red balls N remaining are blak balls,then %of black
balls equal to Ans: z-n/z*100

22. Multiplication three digits and two digits number will result the

Ans: HInt: four digit number first number must be one.

23. A= C;B=2D what should be do to make the ratio same. i.e.a/b = c/d

Ans: multiply A by 2

24. P- Total number of compoentns

Q= defective number of compoentns

%of non defective equals to p-q/p*100

25. Cost of article x,first discount is y% of cost, seconddiscount is z%
of cost . The price of x is

Ans: x(1-y/100)(1-z/100)

26.Prime number a) 119 b) 115 c) 127 d) none Ans: C

27. A/B = C;C>D then

Ans:A is always greater than D

28.B>Cand A<Cwhich of the following is larger

Ans: (A+B)C

29. H hours - S salary; xhours - Medical leave, then salary/hr = ?

Ans: s/H-x

30.(1/6of 596) /(0.695) = 142

31.All dogs are cats

All rats are dogs

Ans:all rats are cats

32.35-30+4/7-5+1 = ?

Ans: 3

33.10995 + 95 = ?
Ans: 11090

34.Salary 'S' per month,1 type of tax is xRs. second type of tax is y Rs
then % of take home.

Ans: s-(x+y)/s * 100

35.All physicians are browns

All balancians are physicians

Ans: not know.

36. B>A then which expression will be highest value

Ans: AB

37. K,L -- Men ;X, Y -> Ans:kX + Ly

38. If A,B are same number, which one of the following doesnot satisfy
this Ans: A*B/B**2

39. X- bulbs'; y - broken; % of non broken bulbs Ans: x-y/x*100

40. Adding X, Y to A equals to Ans: a (large expression)

41.Salary s permonth, tax x% of the salry, r% of salary is deducted what
is the income.

Ans: s*(1-(x+R)/100

42. Add three digits and two digits numbers the first digit is

Ans:1 (four digit number starting with one)

43. 0.512 * large number = ?

Ans:divide the given number by 2

44..In 10% balls 5 are defective, % of defective

Ans:50%

45.6.29% of 2.8 = 0.18

46.0.398*456=181.49

47.0 < x<1 which is greater

a) 1/x**2 b) 1/x c) x d) x**2

Ans: a

48.c = a/b; a-1 = c, what is the relation between a and b

Ans: b = a/a-1

49.The sum of 7 consecutive odd numbers interms with 27 asfourth number

Ans:189 (question not clear)

Verbal time is enough. But for numerical and letter series,timeis not
enough.


So here Iam giving flow chart answersin sequence. These answers are
perfectly in sequence,donot worry, youcan keep these answers blindly.

There are 7 flow charts we know only 6 flow charts answers.

Donot thinkabout these answers are correct or not , these are 100%
correct. We tested here.

1. D B A E C

2. D E C E C


3. C B D B D

4. D B D C B

5. C E A D E
6. B C D A D


In hurry, I typed. Please cooperative.


Model :

Section 1 synonyms :

section 2 numerical ability : 26questions 8min

section 3 letter series : 26 questions 10min

section 4 reasoning type : 14 questions 20min

setion 5 flow charts : 7 questions 35min


Each sectionis having separate time. I could not complete letter series,
numerical ability questions in time. Flow chartssection i kept within 5
min afterwards I cam back. If they see I will fuck you. So be care.


Group discussion topics:

1. Brain drain: i.e. related to why immigration to U.S; I opposed
partially and supported partially

2. Electronic media effect; Internet, TV ,Email multimedia

G.D they won't eliminate so many people. but you have participate
with enthusiasm.You talk something. Interview as usual, stereoscopic
questions.like TCS.


I went upto interview, afterwards out.


BEST OF LUCK. If you want any help always welcome.

A.V.Rao

I am adding some question which are not above. these question are
regarding flowcharts.
Instrctions:
1) There are 7 flow charts & each has 5-6 blank rectangles/diamonds with
subquestion no. in rectangle/diamond. you have to fill the blank from the
5 options given against respective question no.
2) You have to understand the logic & then it is very easy to fill the
blanks.
3) they had provided some information which you have to use for getting
answers.
Flow charts:
1) there are 3 boxes of 3 balls each. you have to select the heaviest
among all.

<select box 1&2>
|
<is wt.1=wt.2>--No----(is wt1 > wt.2)--No--(select box2)
| | |
Yes Yes |
| | |
select box 3 select box 1 |
| | |
|------------------------|------------------------|
|
select two balls
|
is wt.ball.1 = wt.ball.2 --- No -- is wt.ball.1> wt.ball.2 -- No
| | |
Yes Yes |
| | ball.2
ball.3 is ball.1 is is
heaviest heaviest heavist

so there will be some blank in this flow chart and u have to fill up the
blanck with correct option.


Q2)
there are red and black balls. if ball is red then one point. if
ball is black and previous ball is red then two points. For winning u
have to get seven points. No point for same color consecutive balls.

|----------- select ball
| |
| is ball red --- Yes -- Is previous --No---
| | ball red
| No p=p+1 |
| | No
| is previous |
| ball black --No----------- p=p+2 --count= count+1
| | |
| Yes |---is ball left
| | | |
| No point Yes No
| | |
| | end
|--------------------------------------------



Q3)
Classify objects in class A, class B and scrap. for classfing u
have to do diffrent test such as weight, material etc. and Flow char for
this ques. will be there along with some blanks.


Q4)
There is production process in which action depend on temprature and
pressure. and there are temp. and press. controls.


Q5)
find max. and min. of the 12 nos. there will array and u have to
arrange the numbers in assending/ descending order and find out max. and
min.

Q6)
diffrent age group are given and also diffrent salary slabs are
given. so depending on the salary group as well as his group u have to
fill the person in particular class. (ques. is not in exact form.)

 

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG