123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>TATA CONSULTANCY SERVICES

TATA CONSULTANCY SERVICES

 

TCS PAPER ON 11th APRIL AT UTTAR PRADESH

HII MY SELF AMAN GUPTA FROM COMPUTER SCIENCE BRANCH.. TCS VISIT OUR COLLEGE S.R.M.S.C.E.T. BAREILLY (U.P.) ON 11th APR.. 228 STUDENTS WERE APPEARED IN THE ON LINE WRITTEN EXAM AND 175 STUDENTS CLEARED IT..
AMONG 175 APROX 85 STUDENTS CLEARED TECCNICAL INTERVIEW... AMONG 85 STUDENTS 63 STUDENTS HAD FINALY SELLECTED....

I AM HAPPY 2 INFORM U THT I M NOW PART OF TCS!!!
written exam is divided in three part..
1) Verbal
2) Aptitude
3) Critical reasoning
 
it is very clear there is no sessional cut-off..

1)in this section 10ANTONYMS, 10SYNONYMS , and 2 reading comprehensive.
  most of the antonyms and synonyms are from GRE BARRON'S high   frequency word list...reading comprehensive were too toug 4 me..

2)In aptitude test there are 40 questions...please read the previous   papers thoroughly ...pattern remains same only just data is changed...
some qs i have remembered are...
1) no of edge,phases,vertices in a cube  (12,6,8)
2) which one is not the angle set of triangle.
1)(60,30,90) 2)(55,45,80) 3)(70,60,100)

3)find the missing term.
2,4,6,3,6,?,,8,16.   ans 9

4)largest prime no ofof 9 bit  ans-509
5).If  G(0)= -1,  G(1)=1,  G(N)=G(N-1)-G(N-2),  then find- G(5)
ans=-2

6) A may complete a work in 90 days ,A+B complete the work in 60 days  in how many days B alone may complete the work.    ans=180days

7)the base address(A[1][1]) of an int array A[7][5] is 1620 and int takes 4 byte to store in the memory then find out the address of
A[5][2].                         ans=1704

8).Select odd one outó
SQL Server,Ingress,Oracle,DB2,Java      ANS=Java 

9) Sybase,Windows NT,Linux,mvs,Java       ANS=Java 
  
10)@@+25-++@16, where @ denotes square and + denotes square root.          ans=621
11)one qs on coding decoding bpmrl=aolqk   ,sjile=?
12)one qs of time calculation of flight..
  
13)A=11010101
     b=10101010
     c=10001001
     find the decimal value of (AU(b-c))
  
14)which one is a power of 4?
a)16384  b)15273   c)18538    d)17532   ans=16384
  
15)conversion of a given no into base 7.
16)m=sqrt(100n) if we increase the value of n by 1% then how much %      te value of m change??           ans 0.5%
  
17)if M=mod  ,R=round   T=truncate  then find the value of
M(463,5)+R(3.3)+T(7.9)+R(5.7) ANS:19
  
18) Which  are orthogonal pairs?
a. 3i+2j b. i-8j   c. 2i-3j d. 6i-2j  ans = A&C.
  
19)find the singular matrix??  ans=whose det value is 0.
20)there was one pi chart and 4 qs are baised on it...easy one
21)tere was one bar graph and 4 qs are baised on it...         
and  so on....

3)CRITICAL REASONING....
ONLY STUDY THE MODEL PAPERS OF GRE BARRONS 12&13th edition only... you have certainly got para among them..

TECH INTERVIEW...
1)TELL ME ABOUT UR SELF??
2)WHAT IS UR AREA OF INTEREST 
(my ans is compiler and data structure)
3)what is compiler?
4)what is laxical analysis..
5)what is tokens?
6)what are the phases of compiler?
7)write down the program of bubble sort.
8)what are the best and burst case complexity of quick sort.with example.
9)what is three address code.
10)why it is called three address code?
11)describe ur project.
(my projects are ->chat serer in java using socket programming. compiler construction in c  )
12)what are socket classes and who it works.
13)what are threades.
14)what are applet.
15)difference between thest two loops working..
   -----------------------
   n=5
   for(i=1;i<=n;i--)
   printf("%d",i);
   ----------------------
   n=5
   for(i=1;i<=n;--i)
   printf("%d",i);
   ----------------------
   (ans  both loops are same)

M.R+H.R.....
1)describe ur self?
2)tell me ur strengths and weakness.
3)wy u want to join tcs.
4)what do u know about our company?
5)how many times u have visited our web site?
6)do u know about our 2 year bound.
7)are u comfortable to go any where?

ok thaks..
when the resule announced my name was in the list..

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved © copyright 123ENG