123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>RAMCO

RAMCO Job Placement Paper

 

 

Aptitude Section

Directions: Each of the following

question has a question and two statements labelled as (i) and (ii).

Use the data/information given in (i) and (ii) to decide whether

the data are sufficient to answer the question record your answer

as

A) If you can get the

answer from (1)alone but not from (2)

B) If you can get the answer from (2)alone but not from (1)

C) If can get the answer from (1)and (2)together ,although neither

statement by itself suffice

D) If statement (1)alone suffices and statement (2) alone also suffice.

E) If can't get the answer from statements (1) and (2) together

and you need more data.

Q1)What will be the

population of city X in 1991?

1) Population of the

city has 55% annual growth rate

2) in 1991,the population of city X was 8 million

Ans:C

Q2) Was it Rani's

birthday yesterday?

1)Lata spends Rs.100

on Rani's birthday

2)Lata spent Rs.100 yesterday

Ans: E

Q3)Is 3*5 or is 4*6

greater ?

1)a*b =b*a

2)a*b is the remainder of ab%(a+b)

Ans:B

Q4)Will the graph X-Y pass through the origin?

1) x proportional to

the Y

2)increment in y per units rise of x is fixed.

Ans:E

Q5) What was the value of the machine 2 years ago?

1) the deprecition

of the value of the machine per year is 10%

2)present value of the machine is rs 8000/

Ans:C

Q6) What will be the area of a square that can be inscribed in a

circle?

1) Radius of the circle

is T

2) Length of a diagonal of the square is 2r

Ans:D

Q7) Can it be concluded that the port made more profit in 1988 than

in 1987

1) 1987

Total tonnage handled

by the port 10 million tonnes Expenditure made by the port to handle

one tonne of cargo

Rs.20/-

2) 1988

Total tonnage handled

by the port 12.5 million tonnes Expenditure made by the port to

handle one tonne of cargo Rs 25/-

Ans: E

Q8) There are two figures

viz., a circle and a square. Which having greater area?

1) Perimeter of the

circle is the same as the perimeter of the square.

2) Eleven times the radius is equal to seven times the length of

one side of the square.

Ans: D

Q9) A candidate who was found to be under weightin medical test

had been selected provisionally subject to his attainment of 60Kg

weight within one year. What should be the percentage increase of

his weightso that selection is confirmed after one year.

1) Weight (Kg)=16+8

Height (ft) is standard equation for the Indian population. The

candidates height is 5.5

2) His present weight is 55Kg.

Ans: D

Q10) Is angle D=90

1) sin**2(D)+cos**2(D)=1

2) sin**2(D)-+cos**2(D)=1

Ans: E

Q11) What will be the average age of workers of an Institution after

two years?

1) Present average

age is 35 years

2) There are total 20 workers in the Institution

Ans: A

Q12) Can it be concluded that firestry is getting increasing importance

in India? ( Disregarding the change in money value )

1)

Name of the plan Expenditure

on Forest (Crores of rupees)

First five year plan

Second five year plan

10

19

2)

Name of the plan Expenditure

on Forest

(Crores of rupees)

First five year plan

Second five year plan 46

92.5

Ans: E

Q13) Is AB>AM ( A Triangle is given )

1) AB< ) 5 2x ( x-2 1)( x? of values range the is What Q21) A Ans: side. longest

angle greatest to opposite side The 2) 2:5:3 ration in are triangle Angles 1) ABC?

value be will Q20) C positive not x real 5+8x-8x^2? expression maximum Q19) B

b="a+10%ofa" a a:b? Q18) E both. or cricket ball foot either plays student 2)Each .

play 40 and students 30 class? there many How Q17) 5x="10y-30" 2y="x+6" x+y?

Q16) DAO="35deg." DOC="75deg." Angle diagonals. intersection point O

Parallelogram ABCD ODC ABO="angle" that concluded it Can Q15) Y) equal (X

X!="Y" 0<Y<X 3x - 20

Ans: D

Q22) Of the two which one is the greater -- -3/x , -3/y?

1) x,y>0

2) x<>2);

}

Ans. 5 20 1

4) Find the output for the following C program

#define swap1(a,b)

a=a+b;b=a-b;a=a-b;

main()

{

int x=5,y=10;

swap1(x,y);

printf("%d %d\n",x,y);

swap2(x,y);

printf("%d %d\n",x,y);

}

int swap2(int a,int b)

{

int temp;

temp=a;

b=a;

a=temp;

return;

}

Ans. 10 5

5) Find the output for the following C program

main()

{

char *ptr = "Ramco Systems";

(*ptr)++;

printf("%s\n",ptr);

ptr++;

printf("%s\n",ptr);

}

Ans. Samco Systems

6) Find the output for the following C program

#include

main()

{

char s1[]="Ramco";

char s2[]="Systems";

s1=s2;

printf("%s",s1);

}

Ans. Compilation error

giving it cannot be an modifiable 'lvalue'

7) Find the output for the following C program

#include

main()

{

char *p1;

char *p2;

p1=(char *) malloc(25);

p2=(char *) malloc(25);

strcpy(p1,"Ramco");

strcpy(p2,"Systems");

strcat(p1,p2);

printf("%s",p1);

}

Ans. RamcoSystems

8) Find the output for the following C program given that

[1]. The following variable is available in file1.c

static int average_float;

Ans. All the functions

in the file1.c can access the variable

9) Find the output for the following C program

# define TRUE 0

some code

while(TRUE)

{

some code

}

Ans. This won't go

into the loop as TRUE is defined as 0

10) Find the output for the following C program

main()

{

int x=10;

x++;

change_value(x);

x++;

Modify_value();

printf("First output: %d\n",x);

}

x++;

change_value(x);

printf("Second Output : %d\n",x);

Modify_value(x);

printf("Third Output : %d\n",x);

}

Modify_value()

{

return (x+=10);

}

change_value()

{

return(x+=1);

}

Ans. 12 1 1

11) Find the output for the following C program

main()

{

int x=10,y=15;

x=x++;

y=++y;

printf("%d %d\n",x,y);

}

Ans. 11 16

12) Find the output for the following C program

main()

{

int a=0;

if(a=0) printf("Ramco Systems\n");

printf("Ramco Systems\n");

}

Ans. Ony one time "Ramco

Systems" will be printed

13) Find the output for the following C program

#include

int SumElement(int *,int);

void main(void)

{

int x[10];

int i=10;

for(;i;)

{

i--;

*(x+i)=i;

}

printf("%d",SumElement(x,10));

}

int SumElement(int array[],int size)

{

int i=0;

float sum=0;

for(;i

void main(void);

int printf(const char*,...);

void main(void)

{

int i=100,j=10,k=20;

-- int sum;

float ave;

char myformat[]="ave=%.2f";

sum=i+j+k;

ave=sum/3.0;

printf(myformat,ave);

}

Q15) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

int a[10];

printf("%d",((a+9) + (a+1)));

}

Q16) Find the output for the following C program

#include

void main(void)

{

struct s{

int x;

float y;

}s1={25,45.00};

union u{

int x;

float y;

} u1;

u1=(union u)s1;

printf("%d and %f",u1.x,u1.y);

}

Q17) Find the output for the following C program

#include

void main(void)

{

unsigned int c;

unsigned x=0x3;

scanf("%u",&c);

switch(c&x)

{

case 3: printf("Hello!\t");

case 2: printf("Welcome\t");

case 1: printf("To All\t");

default:printf("\n");

}

}

Q18) Find the output for the following C program

#include

int fn(void);

void print(int,int(*)());

int i=10;

void main(void)

{

int i=20;

print(i,fn);

}

void print(int i,int (*fn1)())

{

printf("%d\n",(*fn1)());

}

int fn(void)

{

return(i-=5);

}

Q19) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

char numbers[5][6]={"Zero","One","Two","Three","Four"};

printf("%s is %c",&numbers[4][0],numbers[0][0]);

}

Q20) Find the output for the following C program

int bags[5]={20,5,20,3,20};

void main(void)

{

int pos=5,*next();

*next()=pos;

printf("%d %d %d",pos,*next(),bags[0]);

}

int *next()

{

int i;

for(i=0;i<5;i++)

if (bags[i]==20)

return(bags+i);

printf("Error!");

exit(0);

}

Q21) Find the output for the following C program

#include

void main(void)

{

int y,z;

int x=y=z=10;

int f=x;

float ans=0.0;

f *=x*y;

ans=x/3.0+y/3;

printf("%d %.2f",f,ans);

}

Q22) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

double dbl=20.4530,d=4.5710,dblvar3;

double dbln(void);

dblvar3=dbln();

printf("%.2f\t%.2f\t%.2f\n",dbl,d,dblvar3);

}

double dbln(void)

{

double dblvar3;

dbl=dblvar3=4.5;

return(dbl+d+dblvar3);

}

Q23) Find the output for the following C program

#include

static int i=5;

void main(void)

{

int sum=0;

do

{

sum+=(1/i);

}while(0

void main(void)

{

int oldvar=25,newvar=-25;

int swap(int,int);

swap(oldvar,newvar);

printf("Numbers are %d\t%d",newvar,oldvar);

}

int swap(int oldval,int newval)

{

int tempval=oldval;

oldval=newval;

newval=tempval;

}

Q25) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

int i=100,j=20;

i++=j;

i*=j;

printf("%d\t%d\n",i,j);

}

Q26) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

int newval(int);

void main(void)

{

int ia[]={12,24,45,0};

int i;

int sum=0;

for(i=0;ia[i];i++)

{

sum+=newval(ia[i]);

}

printf("Sum= %d",sum);

}

int newval(int x)

{

static int div=1;

return(x/div++);

}

Q27) Find the output

for the following C program

#include

void main(void);

{

int var1,var2,var3,minmax;

var1=5;

var2=5;

var3=6;

minmax=(var1>var2)?(var1>var3)?var1:var3:(var2>var3)?var2:var3;

printf("%d\n",minmax);

Q28) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

void pa(int *a,int n);

int arr[5]={5,4,3,2,1};

pa(arr,5);

}

void pa(int *a,int n)

{

int i;

for(i=0;i

void main(void);

void print(void);

{

print();

}

void f1(void)

{

printf("\nf1():");

}

Q30) Find the output for the following C program

#include "6.c"

void print(void)

{

extern void f1(void);

f1();

}

static void f1(void)

{

printf("\n static f1().");

}

Q31) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

static int i=50;

int print(int i);

void main(void)

{

static int i=100;

while(print(i))

{

printf("%d\n",i);

i--;

}

}

int print(int x)

{

static int i=2;

return(i--);

}

Q32) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

typedef struct NType

{

int i;

char c;

long x;

} NewType;

void main(void)

{

NewType *c;

c=(NewType *)malloc(sizeof(NewType));

c->i=100;

c->c='C';

(*c).x=100L;

printf("(%d,%c,%4Ld)",c->i,c->c,c->x);

}

Q33) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

const int k=100;

void main(void)

{

int a[100];

int sum=0;

for(k=0;k<100;k++)

*(a+k)=k;

sum+=a[--k];

printf("%d",sum);

}

 

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG