123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>

Polaris Placement Paper

Paper Type : Whole Testpaper
Test Date : 19 July 2006
Test Location : Vel Multimedia Engineering College

POLARIS PAPER ON 19th JULY 2006 AT VEL MULTIMEDIA ENGG.COLLEGE

Hai friends i got placed in polaris hosted by our college on 19th of july 2006 i am sending the questions i got along with this,

Totally 2080 attended in that 170 short listed in the first round and 63 selected finally.

There are four sections in the first round:(60 minutes)

1.Technical 20
(C programming,Microprocessor,general computer concepts)

2.Logical Reasoning. 5

3.Aptitude(mostly from R.S.Agarwal) 30

4.Antonyoms(From Brarrons Gre guide) 5

I will give you the questions I remember section wise.

Section 1.
1)
void main( )
{
int i;
i=(2,3);
printf("%d",i);
}
a) 2 b) 3 c) garbage value. d)none of these.
Ans : b)3.

2)
void main( )
{
int i;
for(i=0;i++;i<100)
printf("%d",i);
}
How many times does the loop executes

a) 10 b) 0 c)100 d)Infinite
Ans : b)0

3)
void main( )
{
int i;
for(i=1;i++;i<100)
printf("%d",i);
}
How many times does the loop executes

a) 10 b) 0 c)100 d)Infinite
Ans : d)infinite

4)
void main( )
{
char c[ ]="cdef";
printf("%d %d",sizeof( c ),strlen( c ));
}
a) 5 4 b) 4 5 c)2 5 d) none of these
Ans:a) 5 4

5) Local Variables will get stored in ____________.

a) Stack b) Queue c) Register d) All the above.
Ans:b) Queue(not sure)

6)Register variables are stored in _________ .

a)Heap b)CPU Register c) d)None
Ans : b) CPU Rgister

7) Program code is stored in_______________

a)Heap b)CPU Register c) d)None
Ans : a)Heap(not sure)

8 )Which of the following interrupts has the highest
priority__________

a)RS6 b)RS7 c)INT d)Trap
Ans:Trap

9)What is the function of the kernel__________

a)Process b)Task c)Not Defined d)none of these

10)What does Microprocessor does when it encounters an non maskable interrupt______________
a)Finishes the current executing instruction and then serves theinterrupt.
b) Finishes the current executing task and then serves the interrupt.
c)Serves the interrupt at once.
d)none of the above

Ans : a)Finishes the current executing instruction and then serves the interrupt.(Not sure)

11)The storage type used by micro processor is________________

a)LIFO b)FIFO c)Uses Both alternatively d)none.

Ans : a)LIFO.

12)Using of ___________ clocking circuit is asvantageous in terms of usage of power.

a)Oscillaor b)Crystal c) d)none

Ans : b)Crystal

13)When microprocessor encounters the HLT instruction _______________

a)Halts the executions.
b)Halts the executions and busses enter into tri state.
c)
d)All the above.

14)Busses in Microprocessor Does which of the following job(s)

a)Carrys the data.
b)Carrys the address.
c)Carrys the control signal.
d)All the above.

Ans : d)All the above.

15)


I Don't remember the remaining questions clearly.

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG