123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>INFOSYS

INFOSYS Placement Papers

 

Infosys Sample Test 

1) A man collects cigarette stubs and makes one full cigarette with every 8 stubs.
If he gets 64 stubs how many full cigarettes can he smoke.

Ans: 8+1=9


2) A soldier looses his way in a thick jungle. At random he walks from his camp but mathematically in an interesting fashion. First he walks one mile East then half mile to North. Then 1/4 mile to West, then 1/8 mile to South and so on making a loop.
Finally how far he is from his camp and in which direction.

Ans: Distance travelled in north and south directions
1/2 - 1/8 + 1/32 - 1/128 + 1/512 - and so on
= 1/2/((1-(-1/4))
Similarly in east and west directions
1- 1/4 + 1/16 - 1/64 + 1/256 - and so on
= 1/(( 1- ( - 1/4))
Add both the answers


3) How can 1000000000 be written as a product of two factors neither of them containing zeros

Ans: 2 power 9 x 5 power 9


4) Conversation between two mathematciAns:
First : I have three childern. The product of their ages is 36.
If you sum their ages, it is exactly same as my neighbour's door number on my left.
The second mathematician verfies the door number and says that it is not sufficient.
Then the first says " Ok one more clue is that my youngest is really the youngest". Immmediately the second mathematician answers .
Can you answer the question asked by the first mathematician?
What are the childeren ages?

Ans 1,6 and 6


5) Light glows for every 13 seconds . How many times did it glow between 1:57:58 and 3:20:47 am.

Ans: 383 + 1 = 384


6) 500 men are arranged in an array of 10 rows and 50 columns according to their heights.
Tallest among each row of all are asked to fall out.
And the shortest among them is A.
Similarly after resuming that to their original podsitions that the shortest among each column are asked to fall out.
And the tallest among them is B .
Now who is taller among A and B ?

Ans A


7) A person with some money spends1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel.
He is left with Rs 100/- .
How much did he have with him in the begining ?

Ans: Rs 250/-


8) There are six boxes containing 5 , 7 , 14 , 16 , 18 , 29 balls of either red or blue in colour.
Some boxes contain only red balls and others contain only blue.
One sales man sold one box out of them and then he says
" I have the same number of red balls left out as that of blue ".
Which box is the one he solds out ?

Ans: Total no of balls = 89 and (89-29 /2) = 60/2 = 30
and also 14 + 16 = 5 + 7 + 18 = 30


9) A chain is broken into three pieces of equal lenths containing 3 links each.
It is taken to a backsmith to join into a single continuous one .
How many links are to to be opened to make it ?

Ans: 2.


10) Grass in lawn grows equally thick and in a uniform rate.
It takes 24 days for 70 cows and 60 days for 30 cows to eat the whole of the grass.
How many cows are needed to eat the grass in 96 days.?

Ans: 20
g - grass at the beginning
r - rate at which grass grows, per day
y - rate at which one cow eats grass, per day
n - no of cows to eat the grass in 96 days
g + 24*r = 70 * 24 * y
g + 60*r = 30 * 60 * y
g + 96*r = n * 96 * y
Solving, n = 20.


--------------------------------------------------------------------------------

Infosys Sample Test #6

1. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day.
On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates.
What fraction of the volume is present at the end of the second day.
Ans: 50%


2. An orange glass has orange juice and white glass has apple juice both of equal volumes.
50ml of the orange juice is taken and poured into the apple juice.
50ml from the white glass is poured into the orange glass.
Of the two quantities, the amount of apple juice in the orange glass and the amount of orange juice in the white glass, which one is greater and by how much?

Ans: The two quantities are equal


3. There is a 4 inch cube painted on all sides.
This is cut down into of 1 inch cubes.
What is the no of cubes which have no pointed sides.

Ans: 8


4. Sam and Mala have a conversation.

Sam says I am certainly not over 40
Mala says I am 38 and you are atleast 5 years older than me
Now Sam says you are atleast 39
All the statements by the two are false.
How old are they really?

Ans: Mala = 38 yrs
Sam = 41 yrs.


5. Ram Singh goes to his office in the city, every day from his suburban house.
His driver Gangaram drops him at the railway station in the morning and picks him up in the evening.

Every evening Ram Singh reaches the station at 5 O' Clock.
Gangaram also reaches at the same time.
One day Ram Singh started early from his office and came to the station at 4 O' Clock.
Not wanting to wait for the car he starts walking home. Mangaram starts at normal time, picks him up on the way
and takes him back house, half an hour early.
How much time did Ram Singh walk?


6. In a railway station, there are two trains going.
One in the harbour line and one in the main line, each having a frequency of 10 minutes.
The main line service starts at 5 o'clock and the harbour line starts at 5.02A.M.
A man goes to the station every day to catch the first train that comes.
What is the probability of the man catching the first train?

Ans: 0.8


7. A family X went for a vacation.
Unfortunately it rained for 13 days when they were there.
But whenever it rained in the mornings, they had clear afternoons and vice versa.
In all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons.
How many days did they stay there totally?

Ans: 18


8. A survey was taken among 100 people to find their preference of watching T.V. programmes.
There are 3 channels. Given the no of people who watch

at least channel 1
at least channel 2
at least channel 3
no channels at all
atleast channels 1and 3
atleast channels 1 and 2
atleast channels 2 and 3

Find the no of people who watched all three.

9. Albert and Fernandes have two leg swimming race.

Both start from opposite ends of the pool.
On the first leg, the boys pass each other at 18 m from the deep end of the pool.
During the second leg they pass at 10 m from the shallow end of the pool.
Both go at constant speed but one of them is faster.
Each boy rests for 4 seconds at the end of the first leg.
What is the length of the pool?

10. Each alphabet stands for one digit in the following multiplication.

T H I S
x I S
---------
X F X X
X X U X
------------
X X N X X
------------

What is the maximum value T can take?

Ans: T max value = 4


--------------------------------------------------------------------------------
Infosys Sample Test #7

1.An escalator is descending at constant speed.
A walks down and takes 50 steps to reach the bottom.
B runs down and takes 90 steps in the same time as A takes 10 steps.
How many steps are visible when the escalator is not operating?
Ans: 150 steps


2. Every day a cyclist meets a train at a particular crossing.
The road is straight before the crossing and both are travelling in the same direction.
The cyclist travels with a speed of 10 Kmph.
One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing.
What is the speed of the train?

Ans: 60 kmph


3. There are five persons with surnames Mukherjee, Misra, Iyer, Patil and Sharma.
There are 4 persons having first or middle name of Kumar, 3 persons with Mohan, 2 persons with Dev and 1 Anil.
Either Mukherjee and Patil have a first or middle name of Dev or Misra and Iyer have their first or middle name of Dev.
Of Mukherkjee and Misra, either both of them have a first or middle name of Mohan or neither have a first or
middle name of Mohan.
Either Iyer or Sharma has a first or middle name of Kumar but not both.
Who has the first or middle name of Anil?

Ans: Kumar Misra Dev
Mohan Iyer Dev
Kumar Patil Mohan
Mohan Sharma Kumar


4. Boys are allowed to watch football at C.V.Raman auditorium subjected to conditions.

The boy over age 16 can wear overcoat
No boy over age 15 can wear cap
To watch the football either he has to wear overcoat or cap or both
A boy with an umberella or above 16 or both cannot wear sweater.
Boys must either not watch football or wear sweater.
What is the appearence of the boy who is watching football.


5. A bird keeper has got P pigeons, M mynas and S sparrows.
The keeper goes for lunch leaving his assistant to watch the birds.

Suppose p=10, m=5, s=8 when the bird keeper comes back, the assistant informs the x birds have escaped. The bird keeper exclaims: "Oh no! All my sparrows are gone."
How many birds flew away?
When the bird keeper comes back, the assistant told him that x birds have escaped. The keeper realised that atleast 2 sparrows have escaped.
What is minimum no of birds that can escape?

6. Answer the following questions based on the conditions from the choices A, B, C, D, E as described below:
(A) if a definete conclusion can be drawn from condition 1
(B) if a definete conclusion can be drawn from condition 2
(C) if a definete conclusion can be drawn from condition 1 and 2
(D) if a definete conclusion can be drawn from condition 1 or 2
(E) no conclusion can be drawn using both conditions

person 1 says N<5
person says N>5
person 3 says 3N>20
person 4 says 3N>10
person 5 says N<8
What is the value of N?


a) 1. No of persons who speak false being less than no of persons who tells the truth.
2. Person 2 is telling the truth.

b) 1. no of persong telling the truth is greater than no of persons telling lies
2. person 5 is telling the truth.


7. There are N coins on a table and there are two players A & B.
You can take 1 or 2 coins at a time.
The person who takes the last coin is the loser.
A always starts first.

If N=7
(a) A can always win by taking two coins in his first chanse
(b) B can win only if A takes two coins in his first chance.
(c) B can always win by proper play
(d) none of the above

2. A can win by proper play if N is equal to
(a) 13 (b) 37 (c) 22 (d) 34 (e) 48
Ans: (e.)

3. B can win by proper play if N is equal to
(a) 25 (b)26 (c) 32 (d) 41 (e) none

4. if N<4, can A win by proper play always?
(a) Yes (b) No

8. Two twins have vertain peculiar charcteristics.
One of them always lies on Monday, Wednesday, Friday.
The other always lies on Tuesdays, Thursdays and Saturdays.
On the other days they tell the truth. You are given a conversation.

Person A-- today is Sunday my name is Anil
Person B -- today is Tuesday, my name is Bill
What day is today?

Ans: Today is Tuesday.


9. There is a safe with a 5 digit number as the key.
The 4th digit is 4 greater than second digit, while 3rd digit is 3 less than 2nd digit.
The 1st digit is thrice the last digit.
There are 3 pairs whose sum is 11.
Find the number.

Ans: 65292


10. A hotel has two wings,the east wing and the west wing.

Some east wing rooms but not all have an ocean view.
All west wing rooms have a harbour view.
The charge for all rooms is identical, except as follows :

Extra charge for all harbour view rooms on or above the 3rd floor
Extra charge for all ocean view rooms except those without balcony
Extra charge for some harbour rooms on the first two floor & some east wing rooms without ocean view but having kitchen facilities.

Which of the following cannot be determined on the basis of the nformation given:
I. Whether there are any rooms without a balcony for which an extra charge is imposed.
II. Whether any room without a kitchen or a view involves an extra charge.
III. Whether two extra charges are impsed for any room.

(A) I only
(B) II only
(C) III only
(D) II and III only
(E) I, II and III

(This question is from 1999 Barrons GRE Guide model Test 3 - section 6, question 22)

Ans: (A)

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG