123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>INFOSIS

INFOSYS Placement Papers

 

Infosys Sample Test

1. Father's age is three years more than three times the son's age.
After three years, father's age will be ten years more than twice the son's age.
What is the father's present age.

Ans: 33 years. (2 marks)


2. Find the values of each of the alphabets.

N O O N
S O O N
+ M O O N
----------
J U N E


Ans: 9326 (2 marks)


3. There are 20 poles with a constant distance between each pole
A car takes 24 second to reach the 12th pole.
How much will it take to reach the last pole.


Ans: 41.45 seconds (2 marks)
Let the distance between two poles = x
Hence 11x:24::19x:?


4. A car is travelling at a uniform speed.
The driver sees a milestone showing a 2-digit number.
After travelling for an hour the driver sees another milestone with the same digits in reverse order.
After another hour the driver sees another milestone containing the same two digits.
What is the average speed of the driver.


Ans: 45 kmph (4 marks)


5. The minute and the hour hand of a watch meet every 65 minutes.
How much does the watch lose or gain time and by how much?


Ans: Gains; 5/11 minutes (4 marks)


6. Ram, Shyam and Gumnaam are friends.
Ram is a widower and lives alone and his sister takes care of him.
Shyam is a bachelor and his neice cooks his food and looks after his house.
Gumnaam is married to Gita and lives in large house in the same town.
Gita gives the idea that all of them could stay together in the house and share monthly expenses equally.

During their first month of living together, each person contributed Rs.25.
At the end of the month, it was found that Rs 92 was the expense so the remaining amount was distributed equally among everyone.

The distribution was such that everyone recieved a whole number of Rupees.
How much did each person recieve?

Ans. Rs 2 (4 marks)
(Hint: Ram's sister, Shyam's neice and Gumnaam's wife are the same person)


7. Four persons A, B, C and D are playing cards.
Each person has one card, laid down on the table below him, which has two different colours on either side.
The colours visible on the table are Red, Green, Red and Blue.
They see the color on the reverse side and give the following comment.

A: Yellow or Green
B: Neither Blue nor Green
C: Blue or Yellow
D: Blue or Yellow

Given that out of the 4 people 2 always lie find out the colours on the cards each person.


--------------------------------------------------------------------------------

Infosys Sample Test #2

1. At 6'o a clock ticks 6 times.
The time between first and last ticks is 30 seconds.
How long does it tick at 12'o clock.

Ans: 66 sec. (2 marks)


2. Three friends divided some bullets equally.
After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division.
Find the original number divided.


Ans: 18 (2 marks)

Initially . x x x
Now x-4 x-4 x-4
Equation is 3x-12 = x


3. A ship went on a voyage.
After it had travelled 180 miles a plane statrted with 10 times the speed of the ship.
Find the distance when they meet from starting point.


Ans: 200miles. (2 marks)
Distance travelled by plane = 1/10 distance travelled by ship + 180


4. Complete the Table given below:

Three football teams are there. Given below is the group table. Fill in the x's


Played Won Lost Draw Goals For Goals Against
A 2 2 x x x 1
B 2 x x 1 2 4
C 2 x x x 3 7


Ans: The filled table is given below (4 marks)


Played Won Lost Draw Goals For Goals Against
A 2 2 0 0 7 1
B 2 0 1 1 2 4
C 2 0 1 1 3 7

5. There are 3 societies A, B, C.
A lent cars to B and C as many as they had already.
After some time B gave as many tractors to A and C
as many as they have. After sometime c did the same thing. At the end of this transaction each one of them had 24.
Find the cars each orginally had.

Ans: A had 39 cars, B had 21 cars & C had 12 cars (4 marks)


6. There N stations on a railroad.
After adding X stations on the rail route 46 additional tickets have to be printed.
Find N and X.

Ans. x=2 and N=11

Let initially, N(N-1) = t
After adding, (N+X)(N+X-1) = t+46
By trail and error method (4 marks)


7. Given that April 1 is tuesday.
A, B, C are 3 persons told that their farewell party was on

A - May 8, thursday
B - May 10,tuesday
C - June 5, friday
Out of A, B, C only one made a completetly true statement concerning date,day and month
The other told two one told the day right and the other the date right..
What is correct date, month, day.


Ans: B - (May 10) SUNDAY
C - June 6 (Friday). (5 marks)


8. The Bulls, Pacers, Lakers and Jazz ran for a contest.
Anup, Sujit, John made the following statements regarding results.

Anup said either Bulls or Jazz will definitely win
Sujit said he is confident that Bulls will not win
John said he is confident that neither Jazz nor Lakers will win
When the result cameit was found that only one of the above three had made a correct statement.
Who has made the correct statement and who has won the contest.


Ans: Sujith; Lakers (5marks )


9. Five people A ,B ,C ,D ,E are related to each other.
Four of them make one true statement each as follows.

(i) B is my father's brother.
(ii) E is my mother-in-law.
(iii)C is my son-in-law's brother
(iv)A is my brother's wife.


Ans: (i) D
(ii) B
(iii) E
(iv) C (10 marks)


10. Some statements are given below:

L says all of my other four friends have money
M says that P said that exactly one among them has money
N says that L said that precisely two among them have money
O says that M said that three of the others have money
P, L and N said that they have money
All the above statement are false..
Who has money & who doesn't have any money?

(5 marks)

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG