123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>Igate

IGATE Placement Papers

iGate Paper 3/04/04


There were 50 questions in the aptitude section (12 
minutes). After that there were 20 technical 
questions. 

Some GD topic were


-Business process outsourcing 
-Science an evil or not 
-Politics 



APTITUDE QUESTIONS:-

1. Last month of an year 
(a) January (b) February 
(c) December 
(d) November 

2. Select the odd one 
(a) January (b) February 
(c) Wednesday 
(d) November 

3. Select the antonym of capture from the following 
(a) attack (b) Release 
(c) condemn 
(d) None of the above 

4. Find the antonym of autumn 
(a) Spring (b) Winter (c) Summer 
(d) None of the above 

5. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many 
skirts you can make from 45 yards? 
Ans: 12 skirts 

6. How can you make a square from two triangles? 

7. Is the meaning of Client and Customer, 
(a) same 
(b) contradictory 
(c) no relation 

8. Is the meaning of It's and Its, 
(a) same 
(b) contradictory 
(c) no relation 

9. Is the meaning of Canvas and Canvass, 
(a) same 
(b) contradictory 
(c) no relation 

10. Is the meaning of Ingenious and Ingenuous, 
(a) same 
(b) contradictory 
(c) no relation 

11. Is the meaning of Credible and Credulous, 
(a) same 
(b) contradictory 
(c) no relation 

12. Select the odd one out. 
(a) 1/4 (b) 
1/3 (c) 1/6 
(d) 1/18 

13. Select the least from the following. 
(a) 0.99 (b) 1 
(c) 81 
(d) 0.333 

14. Find the next number in the series. 
1, 0.5, 0.25, 0.125 
Ans: 0.0625 

15. One dollar is saved in one month. Then how much 
dollar is saved in one day? 
Ans: 1/30 =0.0333$ 

16. Y catches 5 times more fishes than X. If total 
number of fishes caught by X and Y is 48, then number 
of fishes caught by X? 
Ans: 8 

17. Y catches 5 times more fishes than X. If total 
number of fishes caught by X and Y is 42, then number 
of fishes caught by X? 
Ans: 7 

18. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it 
will cover in 10 seconds? 
Ans: 3000m = 3km 

19. The girl's age is twice that of boy, if the boy is 
four years old. After four years the age 
of the girl is 
Ans: 12 years 

20. Sister's age is twice than that of the brother. If 
the brother's age is six, what is the sister's age 
after two years? 
Ans: 14 Yrs. 

21. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half 
dozen cost 
Ans: 90 cents 

22. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. 
Then how much will it be late in 1 day? 
Ans: 2.9 seconds 

23. Which of the following figures together will make 
a triangle? 
Ans: a,b,c,d 

24. Make a square by drawing only one line 
Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2 

25. Which of the following is the odd one? 
crew, constellation, companion, league, participants. 

Ans: companion 

26. Opposite of Remote? 
(a) Far (b) Near 
(c) Huge 
(d) Village 

27. Statement A: All great men are ridiculous; 
Statement B: I am ridiculous ; 
Inference : I am a great man; 
(a) True 
(b) False (c) Not 
clear 

28. Statement: Normal children are active; 
Inference: All children are active; 
(a) True 
(b) False (c) 
Uncertain 

29. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ? 
Ans: 1/16 

30. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how 
many times it will flash? 
Ans: 601 times 

31. At 20% discount, a cycle is sold at a selling 
price of 2500 Rs. What is the actual price? 
Ans: Rs. 3125 

32. Statement A: A & B have same age; 
Statement B: B is younger than C; 
Inference : A is younger than C; 
(a) True 
(b) False (c) 
Uncertain 

33. All chickens lay eggs (True/False) 
Ans: False 

34. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 
and they got a profit of $1200. How much share A got 
more than B and C? 
Ans: 2/13 and 3/13 




TECHNICAL QUESTIONS:-


For technical there were 20 multiple choice questions: 
Out of which about 6 was electronics and 14 was from 
computer related areas 

1. Full form of TTL and CMOS 

2. Which is a good conductor (Extrinsic or Intrinsic) 

3. What are the different types of capacitors 
(Electrolytic, dielectric...etc) 

4. Select a passive component from the following 
(four choices were there) 

5. Minimum no. of lines required for communication 
using RS232 (Ans: i think its 2) 

6. To convert 1's complement to 2's complement and 
vice versa 

7. During which time we use 'size of' command. (ans: 
runtime) 

8. Out of four choice we have to identify which is a 
macro. 

9. There was one pointer expression related question. 

10. To find post fix expression. 

11. What type of operating system is unix (ans: 
pre-emptive,[not sure]) 
a)pre-emptive b)non-preemptive c)batch 
12. Defnition of turing machine. 

13. Where we use DFD(Data flow design) 
a)structural languages b)object oriented languages 
c)UML d)all of the above 

14. Name the error which occurs when we write on a 
page 
a) segment fault b)permission fault c) page fault 

15. A question based on the representation of an array 
in C 
An array whose elements are fn pointers which inturn 
returns a character

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG