123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>I-Flex

I-Flex Placement Paper

 

iFlex Paper Pattern Generated some of the questions :
 
 It contains Group A and group B.
 
 group B is pshychometry and try to attempt it only after completing the
 group A. unless group A is completed don't try to go for group B since it
 will have very less weightage.
 
 In group A again u will have sections like
 
 1.quantitative
 
 2.Arrange the sentance properly and find the fifth word
 
 3. Figures (visible test)
 
 4. some cartoons will be there. u have to arrange them in proper order so
 that u will generate one story.
 
 5. synonoms
 
 
 
 group A:
 
 If you attempt them without solving you can solve the other questions so
 dont look at these questions there and just mark them blindly.
 
 
 Two ladders are of same lenght.
 they are kept inclined to two opposite walls 
 distance of point of cantact of top of ladder to ground is 18, 24 inch
 respectively find the length of ladder from 4 options 
 
 only one answer was more than 24 mark it around 26...
 
 
 A person buy the 6, 1 Rs stamps and 7, 50 paisa stamps he has given 12
 Rs how much he will get back. 
 ans 2.5 rs
 
 
 
 
 ans were near 16.45 or 19.002 something like that,
 
 Electricity - gas =100
 then Jack -Jill = ?
 
 ans a) 0 b) 25 c) ,............?
 
 Democratic = 108 
 
 
 
 there is a right angled isoceles triangle area given find hypoteneous.
 ans 10 root 2 
 
 a man is running around a rectangle it takes time 2 time in travelling
 lenth than travelling width total perimeter = 300
 find area 
 ans 5000
 
 
 Q
 A coal is fed in the tunnel [ 6 ton of cole] 1 ton of cole = 35 cubic
 feet given cross section [ rectangular duct] it req to find height.
 
 
 Some 8 figures were given in that you have to identify the missing thing
 in the diagram 
 
 
 dig 1 : INDIA MAP missing ans : gujrat
 2
 3 Coat button or pocket 
 Sunrise birds or shadow [or look it carefully ]
 Girl eyebrows
 chashme ki dandi gayab thi shayad ek figure me
 fig 4 girl standing her thumb was missing
 
 
 
 
 
 Series 
 0 6 24 60 120 210 ... ...... two next terms ans 310 wala 
 shayad solve kar ke dekh
 
 
 reasoning :
 
 This is not that. that is not there 
 ans c
 
 boys are not girl . Jill is not a girl
 
 ams Jill is not a girl.
 
 
 Price of cotton today is 50 corore what will it be after 100 years
 ans c) unknown
 
 
 A man 
 
 If x ranges from 2 to 3 y ranges from 7 to 8 then which value is max 
 
 a) y*y * x other option i dont know
 
 Q 2 is what percent of 4t
 
 Q there are 140,0000 pencils out of which 80 % of pencils have average
 length of 5 inch what will be the total lenght if they are kept one over
 another what will be the distance in miles 
 
 there are 4 soldiers 1 2 3 4
 
 1 moves 3 steps ahead 
 2 moves 1 or 2 step backward
 3 moves .. steps 
 4 moves 4 step backward
 
 what will be the final position between one and 4 ans 5 steps 
 
 
 
 verbal : DUPE remember its synonyms antonyms
 Factitious
 mitigate
 callous or calloc aisa hi kuch tha sare GRE me se related dekh
 lena
 
 
 
 a person left house with speed 40 mile per hour
 his wife after 30 minutes leaft to catch him at a speed of 50
 in what time she will catch.
 
 
 
 
 Q A waiter get 15 Rs including tip of one Rs per week { carefully
 read the wordings whether to add or substract 1 Rs ]
 
 ans calcutlate it ans 8 or 8.5 .
 
 
 
 Q ;One person meet his friend on 12:30 then on 1:20 on second day on
 third day 
 
 ans) 5:50 
 
 
 
 there were figures in which you have to fit certain boxes i will send
 later on in Xfig.
 
 
 some questions on arranging the sequence of give figures.
 
 
 [Part 3, "" Text 110 lines]
 [Unable to print this part]
 
 COSL
 *********************
 INSTRUCTIONS :
 
 1. THERE ARE 2 SECTIONS A and B. SECTION A CONTAINS 69 QUESTIONS AND
 SECTION B CONTAINS 8 + 28 = 36 QUESTIONS.
 
 2. TIME = 30 MIN. (THEY HAVE GIVEN HERE 10 MIN EXTRA DURING TEST HENCE
 TOTAL TIME WE GOT IS 40 MIN.)
 
 3. SECTION B IS PHYCHOMETRIC TEST.
 
 
 
 
 SECTION A
 >
 1. a man purchased 6 stamps of rupees 1 and seven stamps of 50 paise. he
 paid Rs. 12. how much change he got back ? Ans. 2.50 Rs
 
 2. REPUBLICAN = 108 so DEMOCRATE = ? (it is diffcult. i made guess on 84 )
 
 3. if ELECTRICITY - GAS =100
 then JACK - JILL = ?
 
 4. 8 man work for 6 days to complete a work. How many men are required to
 complete same work in 1/2 day. Ans. 96 men.
 
 5. A man drives at a speed of 40 miles/hr. His wife left 30 mins. late
 with 50 miles/hr speed. when will they meet ? Ans. 2 hours
 
 6. A farmer walks at constant speed on the perimeter of his rectangular
 field. it takes him twice the time to cover longer side than shorter side.
 if he walks total 300 m . then find out the area of field? Ans. 5000 sq.m
 
 7. 2 is what % of 4t ? ( answer is 50/t. But there was no such choice is
 answers. so you can tick at either 50t or t/50 )
 
 8. Find the hypotaneous of a right angle isoceles tringle whose area is
 50. Ans. 10*(root 2)
 
 9. (root 200) - (root 50) =?
 Ans. 5*(root2)
 
 10. Boys are not girls. Jill is a girl. SO
 Ans. Jill is a girl.
 
 11. Exercise is good for health. My health is in my hand. So 
 Ans. Exercise for good health is in my hand.
 
 12. Factorize y**2 + 8y - 48 =0
 Ans. (y+12) (y-4)
 
 13. 1,40,00,000 pencils are put up straight. all the pencils are of length
 range 3 to 6 inches. 80% of the pencils have average of five inches. so
 the find out the total length spanned by the penciles.
 Ans. 1000 to 1500 miles.
 
 14. If a ball falls from 16 feet takes 4 seconds. How much time it will
 take when falls fron 64 feets. Ans. less than 16 seconds.
 
 15. One question was based on Binomial theorem. so you just learn the
 formula of this theorem.
 
 16. There were some questions on series :
 21, 463, 687, 238, 1134, ---- Ans. 297
 0, 6, 24, 120, 210, ---, ---- 
 
 ( Here is one advice that don't waste time on these series questions.
 Becos there are other easy questions in paper. and time is very less. )
 
 17. There were 7 or 8 questions on word meanings. these were the only 
 questions in the paper who have more than one answer. Read instruction
 given before these questions carefully.
 
 words are as follows :
 
 (18) Facetitous
 (19) Callous
 (20) Mitigate
 (21) Dupe
 (22) Accord
 (23) Dogmatic
 
 There were 8 questions in the paper based on pictures. 8 pictures were
 shown in which something was missing in each picture. you have to find out
 what is missing among 20 choices.
 
 Answer : PICTURE MISSING
 
 24. India map Gujrat
 25. Woman with specs. Nose bridge
 26. Shirt Button
 27. Tree Twig
 28. Sun Birds or Shadow
 29. woman and child foot prints
 30. side face eyebrows
 31. Girl -----?
 
 32. There were 4 questions on series of pictures in order to make a story.
 you will get understand when you will see these.
 
 33. 6 questions were on block filling. these are easy questions. you
 should attempt it.
 

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG