123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>I-Flex

I-Flex Placement Paper

 

 

iFlex Paper on 21st may,2004
 
 Question will be in three parts
 
 1st part- 40 qns
 2nd part- 30 qns
 3rd part - 20 qns
 
 There are 5 choices in each qn- 1 2 3 4 5
 
 Here is the qn of arithmetic which are not in order.
 
 1. square root(x)/3 = 243/x value of x ???? ans. 81
 
 2. qn from loss and gain what is the net profit
 ????? ans. 25 percent
 
 3.if + sign is represented as /, - as *(into,not
 power do not confuse) , 
 * as - and / as + then what will be the value of
 (480+20*20)-16 /12 ???
 ans. 76
 
 4. which of the following will come next in the
 series
 IAR, GET , EIV , COX ans. AUZ
 
 5. B is in DOUBT in the same way H is in
 choices.... HOPE , HOUSE , HONEST , INHIBIT ans.
 HOUSE(confirm it i am not sure)
 
 6. if P+Q represents P is the sister of Q, P-Q
 represents P is the father of Q and P*Q represents P
 is the brother 
 of Q then which will represent K is the aunt of N
 
 ans. K+Q-M*N
 
 7.In a class puspa ranks 8th from top and 28th from
 bottom.how many students are there in the class?????
 ans. 35
 
 8. 23 percent of a no is 230, 4/23rd of the number
 is ?????? ans.none of these
 
 9. sum of a number and its one third = 60, 4/5th of
 the number is ????? ans. 36
 
 10.if A to Z is written in the reverse order which
 is the 5th letter to the right of the 11th letter
 from the left????
 ans . K
 
 11.In a rectangle length = twice that of breadth ,
 cost of grounding is 60 rupees per meter,total cost
 is 3600/- 
 what is the length in meter???????? ans. 20
 
 12.qn on sequences
 
 which will come next??
 
 11 13 17 23 31 ? 53 67 ans. 41
 13. 18 27 64 125 ? 343 512 ans. 216
 14. 2 3 10 15 26 ? 50 63 ans.please find out
 15. 0 2 10 30 68 ? - - (cannot recall) please find out
 
 16.if simon is taller than A, A is shorter then
 gayatri, sharat is taller then............ ans.
 gayatri
 
 17. If a 100m train crosses a platform of 75m in 7.5
 secs,another train of 120m coming opposite,
 how much time it takes the first train to cross the
 second one .. ans. none of these
 
 18. Telegram system, 1st 15 words in x rupees,next
 per letter in y rupees, if z > 15 what
 is the total cost of c??????? ans. x+(z-15)*y
 
 
 19. 
 --------------------------------
 another st line cuts this in two angles, one is
 4x+36 degs and another is y degs , what is the value
 of x?????
 ans. (144-y)/4
 
 20. If 6 is preceded by 8 but not followed by 9
 immediately,how many..................... ans. 2
 
 21.in the letter PREDILECTION ,1st and 3rd is
 swapped,so is 2nd and 4th,5th and 7th,6th and 8th
 what 
 will be 8th letter from left??????? ans. L
 
 22.If rup ho la represents anand is fat
 cup wir ho represents mina is tall
 la dup mil represents boys are fat
 and wir lar nap represents tall and fat
 
 what reprens mina ?????? ans. cup
 
 23.If SINDHU is written as VIEOJT,SURESH is written
 as?????? ans.none of these
 
 24.if hit-----> one rupee gain and miss--------> one
 rupee loss,one can try 100 times,he got total 30/-,
 how many hit?????????? ans. 65
 
 25.In a circle, G is to the left of M , V is to the
 right of M,R is to the right of V ,A is to the right
 of R ,G is to the 
 right of A and M is to the right of G, swap the
 position of G and R,V and A then who will be to the
 left of M
 
 Ans. R 
 
 26.there was a histogram qn. given the capitals of 5
 companies for the academic year 1995-2000,find out
 
 a> which company will increase its capital
 consistently???
 b> Average capital in the yr 1998?????
 c> average of company 2nd????? 
 d> which company increases its capital by 10% at
 1998 from that of 1995 
 data were 42.0 in 1995 and 46.20 in 1998 this
 company is the correct answer.....
 e> what is the max. o/p in a yr,ans.. try to sum all
 the cols and find the max. 
 this were easy,i can not remeber u have to do it
 fast.
 
 27. there was a qn on flowchart,which was easy, i
 can not recall exactly.
 
 28. in english u have to find out errors in 5
 fragments of a sentence (GRE pattrn) which were easy,
 4 qns , and fill in the blanks which were extremely
 difficult(4 qns) read Barron's guide
 
 also there was a long passage which attempt at
 last,this was in qn no from 16-20,if it is answer of
 18 is choice 2,
 19 is 2 and that of 20 is 3
 
 Note: iFlex usually asks GRE type question. so prepare for that.
 
 Once the time for the sec 1 is completed you cannot go back. 
 You will have to start the next section and simillarly the 3 rd sec.
 Each q carries 1 mark and 1 mark is deducted for every 4 wrong questions
 

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG