123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>HUES

HUES Placement Papers

> > (A)Aptitude :25 Qns, 20 Minutes
> >
> > 1. 2 x 4 analytical GRE type qns
> > 2. 2-3 Reasoning qns (GRE type)
> > 3. Probability of getting a sum of 7 when two dices are thrown together
> > 4. Rest quantitative questions
> >
> > (B) Technical: 50 Qns, 45 Minutes
> >
> > 1. 3 qns on operating systems. I qn on dijkestra algorithm
> >
> > 2. Using which pin it's possible to address 16 bit addresses even though there
> > are only 8 address bits in 8085? Ans: ALE
> > 3. Voltage gain for an amplifier is 100 while it is operating at 10 volts.
> > What is the O/P voltage wen i/p is 1 volt
> > 4. Quality factor indicates a0 Quality of inductor b) quality of capacitor
> > c) both
> > 5. Qns related to bridges, routers and generators, which OSI layer they
> > corresspond to. (Refer to stevens 4th chapter)
> > 6.OPAmp's I/P ciurrent, O/p current and CMRR is given, what is the voltage
> > gain
> > 7. 2-3 qns on scope of static variables in C. Qn to view o/p odf a C static
> > var
> > 8. Qn to print a value of a pointer
> > 9.resistance increases with temperature in a) Metal b) semiconductor
> > 10. A qn to find the physical address from a given virtual address, virtual
> > to physical address table was provided
> > 11. 16 bit mantissa and 8 bit exponent can present what maximum value?
> > 12. 4 bit window size in sliding window protocol, how many acknowledements can be held?
> > 13. Security functionality is provided by which layer of OSI
> > 14. Frequency spectrums for AM, FM and PM (figure given, u'veto tell which
> > Kind of modulation it belongs to)
> > 15. Among AM and FM which is better and why?
> > 16.LASt stage of TTL NAND gate is called: Ans: Totem Pole Amplifier
> > 17. SR to JK flip flop conversion. Ans: S=JQ', R=KQ
> > 18. LSB of a shift register is connected to its MSB, what is formed: Ans:
> > RING Counter
> > 19. 2-3 Qns based on Demorgan's laws (identiies: (A+b)' = A'b', etc)
> > 20. 2 qns on Logic gates (O/p of logic gates)
> > 21. Diff in IRET and RET statements of 8086
> > 22. How many address bytes are required to address an array of memory chips
> > (4 * 6), each chip having 4 memory bits and 8k registers.
> > 23. Diff. in memory mapped and I/P O/P mapped Input/Output (Refer a book on Microprocessor)
> > 24. Qn on pipeline architecture
> > 25 QN on LAPB protocol
> >
> >
>



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
1. CSMA/Cd protocol used in
Ans : Ethernet
2. Checksum in IP packet is
Ans : Sum of the bits and 9's complement of sum
3. Inselective repeat Max Seq is given find windowsize
i.e. Ans : (15+1)/2 = 8
4. Main memory cache direct mapping
Ans : 64
5. Address lines and data lines for 4K x 16
Ans : Addr 12, Data 16
6. Infix to postsize commession uses
Ans : operator stack
7. Printing ofstatic variable
Ans : 11
8. Ans : 1,2,3,4 ( Program is given
array[0] = 1;
array[1] = 2;
array[2] = 3
array[3] = 4
ptr = array[0]
*(arr+3) = *(++array ) + *(array-1)++)
)
There may me some mistique in writing
the program. Check it out.
Answer is correct
9. One Question on Scheduling
Preemptive
10. Which of the following is not memory model
(1) buddy system (2) monitor (3) virtual ... etc.
11. Hight balancing AVC time
Ans : 3
12. Virtual to physical address mapping
page table given
13. regular expression of identifier
L(LUD)*
14. Simplification in boolean Algebra
Ans : xz
15. Logical gate is given we have to find what is that
Ans : NOR
16. Solution for Diriving philofphing
Ans : d
17. The feature C++ have and c donot have
Ans : Variables can be declared inside also.
18. Number of nodes with degree two in a binary tree of n leaves
Ans : n-1
19. Difference between syachronous and asynchronous transmission

20. The question on RS232
(Use of sfart bit in Rs 232 protocal)
21. Floating point representation
Ans : 2's complement
1 more negitive number
Two simple probability questions are also there

Section A : 30
Section B : 20

Total 50 questions in 1 hours
P.S. Paper may change. Delhi question paper is not given here.

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG