123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>GSSL

GSSL Placement Papers

 

 

ITest : General Intelligence

II test : Technical test

III test : C-language


I Test

Some of the questions what I have Iam sending.

1. 5,5,,13,13,21,21    Ans: 29

2.0,7,26,63,124,   Ans: 215 i.e.n**3-1 rule following

3. 1,3,5,7, Ans: 9   '1' is not a prime number

4. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If
he walks athis usual speed how much time does he travels.

Ans:160min or 2hr 40min

5. Two trains A&B start at opposite points 120km at 60kmph. A fly
starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to
touch and continue. By the time two trains meet howmuch distance the fly
would have travelled?

Ans : By  1hour both trains meet, so the distance travel by fly in 1hr is
120km.
6.In a class 80% have passed english,70% passed Hindi 10% didnot passed
either. If 144 students passed both. What is the total strength of the class.

Ans: 240

.. Find the least number when divided by 7 gives the reminder 6, when
divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so
on....
Ans: 419

8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the
direction which is left to him:

Ans: North(N)

9.A square is to circle what is cube to

Ans: sphere

10. Synonyms

        i) Joy = gay

        ii) Inert = Inactive
11.One wordswill begiven find oddman out: Ans:sickle like that
a) sow  b) cut c)   d) sickel

12. If I bought a cycle before 2days of my birthday and I broke it after
3 days of my birthday the day I broke is Mar2, 1956?  Answer following
logical questions?
i) when is his birthday?
Ans: April,28  (due to leap year i.e.1956)  but do not keep answer
blindly we just think before choosing answer Iam just giving ideaof question

13.
                                                        Monday
                                                        Aug25, 96

Mr A,
        You forgott your umbrella during the party on last friday.I
expected you to collect it on your visit on wednesday,I plan to leave on
this Friday.

Questions: when  A missed umbrella?
When A is supposed to collect it?

When K leaves?

Hint:  These dates i.e. Aug 25 is not exactly given in test, but Iam
giving feel of that question.If you solve this question you can solve it
easily in exam.

14.What is my father's sons son to my son?

Ans: cousin brother

15.On cutting which solid parabola would be generated Ans: cone

16. Eulers formula:  Ans: F+V-E =2;

F= faces;V= vertices;E = number of edges

17. Newton Rapson method is to find Ans:to find the root of f(x) = 0;

18. How many tangents can be dran within three circles if they donot lie
within each other
Ans : 12  But this answer is not there I kept 8 as answer


19. In language the fortran which is true. A) fortran uses call by value

20. When a program is compiled what it produces

Ans:source code to object code

21. In the following venn diagram shaded region is represented by some
question like that I can't draw figure here thats why Iam sendinganswer only

Ans: (B-A)'   i.e. (B-A) whole dash


22. xy-x+2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c?

Ans : 4

23.When x is real what is the least value of (x**2-6*x+5)/(x**2+2*x+1)

Ans:-1/3

24.When an object like cube or sphere is seen along x,y,z,axes we get the
same.Apart from these suggest another which has similar characteristics?

Ans:you have to draw the figure    Ans: is triangular prism you draw
triangular prism.

25. When an object is seen from front side we can see two concentric
squares and topview also without any hidden lines. Draw the side view.

Ans: I know ans but I canot draw.

26. Convert  251 decimal to base 8(i.e. octal)?

Ans: similar question    but for this question answer is 373

27. How much information can be solved in 1 byte of a IBM pc compatible?

Ans: 256

28.What is the language used for Artificial Intelligence Ans: lisp

29. Swap two variables without using temporary variable

Ans:   a= a+b;
        b= a-b;
        a= a-b:

30.Which is not the operating system ?Ans: BIOS

31. What is the optimum number of operations for 2*(x**3)+3*(x**2)+5*x+5?

Ans: three multiplications, three additions.

32. A=> Bmeans
Ans: if A is true B has to be true

33.If A is not invertible and BA = I is not possible

Ans: Determinant is Zero.

34, What is FREE BoDY Diagram

Ans: Used for analysing FEM.

35. A  die is thrown twice what is the probability that you get same number

Ans:11/36.

..............................................................................


I donot know paper before giving GSSL. But for your purpose only I
recollected all questions. But C language paper Sekhar babu will send
today afternoon.  Otherwise I will send today before 8:00p.m.  Best of luck.

C language is some what tough. 15 questions are there.

You solve these questions.and check mails frequently I will definitely
send C language paper today itself,




In interviewthey will ask about graphics i.e. about curves, prove sum of
the angles in triangle is 180

About MTP

If we draw a triangle in a circle prove that angle is 90 degrees.

***************************************************************************

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG