123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 


Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

   Computer Science / IT
   Electronics
   Electrical
   Mechanical
   Chemical
   Civil

   CAT / MBA

   GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use

 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>Geometric

Geometric Placement Papers

GEOMETRIC PAPER ON 4th APRIL 2008
Paper Pattern

I Test : General Intelligence
II test : Technical test
III test : C-language

I Test

Some of the questions what I have I am sending.

1. 5,5,,13,13,21,21
Ans: 29

2. 0,7,26,63,124,
Ans: 215 i.e.n**3-1 rule following

3. 1,3,5,7,
Ans: 9 '1' is not a prime number

4. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks athis usual speed how much time does he travels.
Ans:160min or 2hr 40min

5. Two trains A&B start at opposite points 120km at 60kmph. A fly starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to touch and continue. By the time two trains meet howmuch distance the fly would have travelled?
Ans : By 1hour both trains meet, so the distance travel by fly in 1hr is 120km.

6.In a class 80% have passed english,70% passed Hindi 10% didnot passed either. If 144 students passed both. What is the total strength of the class.
Ans: 240

7. Find the least number when divided by 7 gives the reminder 6, when divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so on....
Ans: 419

8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him:
Ans: North(N)

9.A square is to circle what is cube to
Ans: sphere

10. (a) Give the synonyms of the following words
(i) Joy
(ii) Inert
(iii) Jolly

(b) Give the opposites of the following words
(i) genuine
(ii) command
(iii) essential

11.Find the odd man out in the following sets
(i) Tiger, Elephant, King Cobra, Dolphin
(ii) Oasis, Lake, Pool, Valcano
(iii) Bengali, Karnataka, Mumbai, Kashmir
(iv) Lapidary, Lancet, Scapel, Surgeon
(v) Requiem, Dirge, Elegy, Paean

12.One wordswill begiven find oddman out: Ans:sickle like that
a) sow b) cut c) d) sickel

13. I bought a cycle 2days before my birthday and I broke it 3 days after my birthday. The day I broke it is Mar2,1956?

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement

i) When is my birthday?
Hint: Keep in mind that 1956 was a leap year.
(ii) What is my age on Mar 4th, 1980?
(iii) My nephew is born exactly 20years after me. If I turned 20 in 1960,
what is the nephews age on Feb 28th 1988 ?

14. Monday Aug25, 96 :
Hostess: "Mr A, you forgot your umbrella during the party on last friday.
I expected you to collect it on your visit on wednesday as I plan to leave on this Friday."

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement

(i) when A missed umbrella?
(ii)When A is supposed to collect it?
(iii)When K leaves?
Hint: These dates i.e. Aug 25 is not exactly given in test, but Iam giving feel of that question.If you solve this question you can solve it easily in exam.

15.What is my father's sons son to my son?
Ans: cousin brother

16.On cutting which solid parabola would be generated
Ans: cone

17. Eulers formula: Ans: F+V-E =2;
F= faces;V= vertices;E = number of edges

17. Newton Rapson method is to find Ans:to find the root of f(x) = 0;

18. How many tangents can be dran within three circles if they donot lie within each other
Ans : 12 But this answer is not there I kept 8 as answer

19. In language the fortran which is true. A) fortran uses call by value

20. When a program is compiled what it produces
Ans: source code to object code

21. In the following venn diagram shaded region is represented by some question like that I can't draw figure here thats why Iam sendinganswer only
Ans: (B-A)' i.e. (B-A) whole dash


22. xy-x+2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c?
Ans : 4

23.When x is real what is the least value of (x**2-6*x+5)/(x**2+2*x+1)
Ans:-1/3

4.When an object like cube or sphere is seen along x,y,z,axes we get the same.Apart from these suggest another which has similar characteristics?
Ans: you have to draw the figure Ans: is triangular prism you draw triangular prism.

25. When an object is seen from front side we can see two concentric squares and topview also without any hidden lines. Draw the side view.
Ans: I know ans but I canot draw.

SECTION 2-TECHNICAL SECTION
1. Convert 251 in base 10 to octal (base 8)?

2. How much information can be stored in 1 byte of a IBM pc compatible?

3.What is the language used for Artificial Intelligence
Ans: lisp

4. Swap two variables without using temporary variable
Ans: a= a+b; b= a-b; a= a-b:

5.Which is not the operating system ?
Ans: BIOS

6. What is the optimum number of operations for 2x3 + 3x2 + 5x + 5?

7. In the fortran language which of the following is true.
(i) fortran uses call by value
(ii) fortran is object oriented
(iii) fortran allows use of function overloading
Ans. (i)


8. When a program is compiled what does it produce?
Ans: Source code is converted to object code

9. What is the difference between function overloading and function overriding?

10. What is the character set used in JAVA 2.0 ?
Ans: Unicode

11. A=> Bmeans
Ans: if A is true B has to be true

12. A die is thrown twice what is the probability that you get same number
Ans:11/36.

SECTION 3 - C TEST

1. What is the mistake in the following program segment ?
f()
{
int a;
void c;
f2(&c,&a);}

2. a=0;
b=(a=0)?2:3;
a) What will be the value of b and why ?
b) If in first statement a=0 is replaced by a = -1, b= ?
c) If in second statement a=0 is replaced by a = -1, b=?

3. char *a[2];
int const *p;
int *const p;
struct new { int a;int b; *var[5] (struct new)}
Describe the statements in the above given construct ?

4. f()
{
int a=2;
f1(a++);
}
f1(int c)
{
printf("%d", c);
}
What is the value of c ?

5. f1()
{
f(3);
}
f(int t)
{
switch(t);
{
case 2: c=3;
case 3: c=4;
case 4: c=5;
case 5: c=6;
default: c=0;
}
What is the value of c?

6. What is the fallacy in the following program segment ?
int *f1()
{
int a=5;
return &a;
}
f()
int *b=f1()
int c=*b;
}

7. Give the C language equivalents of the following
a) Function returning an int pointer
b) Function pointer returning an int pointer
c) Function pointer returning an array of integers
d) Array of function pointer returning an array of integers

8. Find the fallacy in the following program segment?
int a;
short b;
b=a;

9. Define function ? Explain arguments in functions ?

10. How does C pass variables to a function ?

11. Explain the following program segment.
f(){
int *b;
*b=2;
}

12. Explain binary trees and their use ?

13. Draw the diagram showing the function stack, illustrating the variables that were pushed on the stack at the point when function f2 has been introduced .
type def struct
{ double x,double y} point; }
main( int argc, char *arg[3])
{ double a;
int b,c;
f1(a,b); }
f1(double x, int y)
{point p;
stack int n;
f2(p,x,y)
}

f2(point p, double angle)
{ int i,j,k,int max;
}

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG