123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>CADENCE

CADENCE Placement Papers

Cadence paper..... 04

Technical part 1

1. ans:O(n**2)
2. inorder & preorder seq. of tree is given & you have to find out post order..
very easy but do practice you can make one easy method by practice..
3. problem on pass by ref. & pass by value. 
asn: x=5 & y=3
4.in assembler relocatable code generated by ...!!??
asn: indirect addressing
5.depth of the tree
ans:log(n)
6.very simple problem on binary tree ...
so learn who to build tree & insert new tree node...

ans: 10
7.problem on FSM
8.problem on stack
asn:"c"
9.problem on grammer

Technical part 2

1. A(XOR)B 
2. for modulo-13 ...FF req.
asn: 4
3. asn: modulo-6
4. ans: z(x+y)
5. ans: 0,1
6. on DMA : I/O to Mem. without CPU monitering
7. problem on ring counter
asn: 4 cycle
8.number given in form 20 digit repesentation ...
where A,B ,C ,,,..J
are 10,11,12,...20

number is 'IA'
what is the value in octal
ans:562
9. one program is given
inwhich statement are
t= u%v 
t= u%v
u=v
v=v-1...
you have to find complexcity of prog.

asn: !!??




Aptitude Part

 

1. log( X**3 + Y**3) where x=3/4 y=1/4
log(3) , log(7) & log(2) is given ...

ans:-0.385
2. one puzzle related cards ...
asn: 1 black card & 12 red crads

3. last question of paper ..
sum of money of A & B =Rs.10
diffrence of A & B = Rs.9

ans : 50 pesa
4. one paper is equlely folded 50 times...
what is new thikness of paper..
ans: 2**50
5. problem in which two circle are drawn ...& triangle..
ans: 10root2
6. one problem related to two train ...
ans: (T + t)/2

7. connect nine point without take-off pen & without overlapping line segment

1 2 3 4



* * * 5



* * * 6
0* * * 7



answer: start with 0 to 1 to 7 to 0 to 4 .

8. make four equle parts..

----
| |
| |--
| |
| |
--------

hint : repeat same shape in it.

9. one area finding problem 
in which in 10 * 10 box small 2*2 box & one triangle ...

sheded area you have to find...

ans:33.33




CV paper:

br>

1-18 General (i) Data sufficiency
(ii) Analytical
(iii) Mathematics
19-45 C & UNIX

1. |x-a|=a-x Ans: (c) x<=a

2. There is six letter word VGANDA . How many ways you can arrange the
letters in the word in such a way that both the A's are together.
Ans : 120 (5x4!)

3. If two cards are taken one after another without replacing from
a pack of 52 cards what is the probability for the two cards be
queen. Ans : (4/52)*(3/51) (1/17)*(1/13)

4. 51 x 53 x ... x 59 ; symbols ! - factorial
^ - power of 2
(a) 99!/49! (b) (c) (d) (99! x 25!)/(2^24 x 49! x 51!)

5. The ratio of Boys to Girls is 6:4. 60% of the boys and 40% of girls
take lunch in the canteen. What % of class takes lunch in canteen.
Ans : 52% (60/100)*60 + (40/100)*40


Data Sufficiency : a) only statement A is sufficent , B is not
b) only statemnet B
c) both are necessary
d) both are not sufficient.

6. X is an integer. Is X dvisible by 5?
A) 2X is divisible by 5.
B) 10X is divisible by 5.

Ans : A)

7. (A) Anna is the tallest girl
(B) Anna is taller than all boys.
(Q) . Is Anna the tallest in the class

Ans : c

8. maths question
9, 10 Analytical

Zulus always speak truth and Hutus always speak lies. There are
three persons A,B&C. A met B and says " I am a Zulu or I am Hutu".
We don't know what exactly he said. then B meets C and says to c
that " A is a Zulu ". Then C replied " No, A is a Hutu ".

9. How many Zulus are there ? Ans 2( check)
10) Who must be a Zulu ? Ans B (check)

11,12.13,14.
---------------------------

A father F has 5 sons, p,q,r,s,t. Not necessarly in this order.
Two are of same age. The eldest and youngest cannot be twins. T is elder
to r and younger to q and s has three older brothers

q) who are the twins? s,t
q) who is the oldest and youngest? q, (s&t)
q)
q)


15,16,17,18
------------------------

There are 7 people who take a test among which M is the worst, R is
disqualified, P and S obtain same marks, T scores less than S and Q scores
less than P, N scores higher than every one.
Ans : N P S T Q R M (may be, just check) or N S P T Q R M

C & UNIX


19. What does chmod 654 stand for.

Ans : _rw_r_xr__
20. Which of following is used for back-up files?
(a) compress (b) Tar (c) make (d) all the above Ans : b
21 what does find command do ? Ans : search a file
22. what does " calloc" do?
Ans : A memory allocation and initialising to zero.
23 what does exit() do?
Ans : come out of executing programme.
24. what is the value of 'i'?
i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen("green")
Ans : 1
25. i=2
printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);
Ans : check the answer.
26. Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function
using two address and one temperory variable. a,b are address, t is
temporary variable. How function look like?
Ans : swap(int *, int *, int )
27. In 'o' how are the arguments passed?
ans : by value.
28. Find the prototype of sine function.
Ans : extern double sin(double)
29. Scope of a global variable which is declared as static?
ans : File
30. ASCII problem
i=..
ans : 6
31 .
32. what is the o/p
printf(" Hello \o is the world ");
Ans : Hello is the world.
33. Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing
the address of a base element produces what error?
34. child process -- fork
child shell -- sh
35. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX
36. What is
int *p(char (*s)[])
Ans : p is a function which is returning a pointer to integer
which takes arguments as pointer to array of characters.
 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG