123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>CADENCE

CADENCE Placement Papers

 

cadence paper

75 Marks paper..time limit 1.15 H

 

10 related to s/w & then 10 related to h/w & 55 aptitute.

---------------------

technical part

--------------------

1. ans:O(n**2)

2. inorder & preorder seq. of tree is given & you have to find out post order..

        very easy but do practice you can make one easy method by practice..

3. problem on pass by ref. & pass by value.    

        asn: x=5 & y=3

4.in assembler relocatable code generated by ...!!??

        asn: indirect addressing

5.depth of the tree

        ans:log(n)

6.very simple problem on binary tree ...

        so learn who to build tree & insert new tree node...

 

        ans: 10

7.problem on FSM

8.problem on stack

        asn:"c"

9.problem on grammer

-----------------------

thenical part 2

----------------------

1. A(XOR)B                    

2. for modulo-13 ...FF req.

        asn: 4

3. asn: modulo-6

4. ans: z(x+y)

5. ans: 0,1

6. on DMA : I/O to Mem. without CPU monitering

7. problem on ring counter

        asn: 4 cycle

8.number given in form 20 digit repesentation ...

where A,B ,C ,,,..J

are  10,11,12,...20

 

 number is 'IA'

 what is the value in octal

 asn:562

9. one program is given

inwhich  statement are

        t= u%v 

 t= u%v

        u=v

        v=v-1...

        you have to find complexcity of prog.

 

        asn: !!??

------------------------------------

 

 

 

last aptitude  Part

 

---------------

 

1. log( X**3 + Y**3) where x=3/4 y=1/4

        log(3) , log(7) & log(2) is given ...

 

        ans:-0.385

2. one puzzle related  cards ...

 asn: 1 black card & 12 red crads

 

3. last question of paper ..

        sum of money of A & B =Rs.10

        diffrence of A + B = Rs.9

 

        ans : 50 pesa

4. one paper is equlely folded 50 times...

        what is new thikness of paper..

        ans: 2**50

5. problem in which two circle are drawn ...& triangle..

          ans: 10root2

6. one problem related to two train ...

        ans: (T + t)/2

 

7. connect nine point without take-off pen & without overlapping line segment

 

        1       2       3       4

 

 

 

        *       *       *       5

 

 

 

        *       *       *       6

    0*      *       *       7

 

 

 

        answer: start with 0 to 1 to 7 to 0 to 4 .

 

 

 

 

 

8. make four equle parts..

 

       

        ----

        |   |

        |   |--

        |      |

        |      |

        --------

 

        hint : repeat same shape in it.

 

9. one area finding problem           

  in which in 10 * 10 box small 2*2 box & one triangle ...

 

        sheded area you have to find...

 

        ans:33.33

 

CV paper:

 

 

        1-18  General  (i) Data sufficiency

                       (ii) Analytical

                       (iii) Mathematics

        19-45 C&UNIX

 

1. |x-a|=a-x    Ans: (c) x<=a

 

2. There is six letter word VGANDA . How many ways you can arrange the

   letters in the word in such a way that both the A's are together.

    Ans : 120    (5x4!)

 

3.  If two cards are taken one after another without replacing from

     a pack of 52 cards what is the probability  for the two cards be

        queen.     Ans : (4/52)*(3/51)       (1/17)*(1/13)

 

4. 51 x 53 x ... x 59 ; symbols ! - factorial

                                ^ - power of 2

  (a) 99!/49! (b)  (c)   (d) (99! x 25!)/(2^24 x 49! x 51!)

 

5. The ratio fo Boys to Girls is 6:4. 60% of the boys and 40% of girls

    take lunch in the canteen. What % of class takes lunch in canteen.

        Ans : 52%    (60/100)*60 + (40/100)*40

 

 

Data Sufficiency : a) only statement A is sufficent , B is not

                   b) only statemnet B

                   c) both are necessary

                   d) both are not sufficient.

 

6. X is an integer. Is X dvisible by 5?

   A) 2X is divisible by 5.

   B) 10X is divisible by 5.

 

   Ans : A)

 

7. (A) Anna is the tallest girl

   (B) Anna is taller than all boys.

  (Q) . Is Anna the tallest in the class

 

  Ans : c

 

8. maths question

9, 10 Analytical

 

Zulus always speak truth and  Hutus always speak lies. There are

three persons A,B&C. A met B and says " I am a Zulu or I am Hutu".

We don't know what exactly he said. then B meets C and says to c

that " A is a Zulu ". Then C replied " No, A is a Hutu ".

 

9. How many Zulus are there ? Ans 2( check)

10) Who must be a Zulu ? Ans B (check)

 

11,12.13,14.

-----------

 

        A father F has 5 sons, p,q,r,s,t. Not necessarly in this order.

Two are of same age. The eldest and youngest cannot be twins. T is elder

to r and younger to q and s has three older brothers

 

q) who are the twins?   s,t

q) who is the oldest and youngest?   q, (s&t)

q)

q)

 

 

15,16,17,18

----------

 

 There are 7 people who take a test among which  M is the worst, R is

disqualified, P and S obtain same marks, T scores less than S and Q scores

less than P, N scores higher than every one.

Ans : N P S T Q R M (may be, just check)  or N S P T Q R M

 

C & UNIX

--------

 

19. What does chmod 654 stand for.

 

   Ans : _rw_r_xr__

20. Which of following is used for back-up files?

    (a) compress (b) Tar (c) make (d) all the above  Ans : b

21 what does find command do ? Ans : search a file

22. what does " calloc" do?

    Ans :  A memory allocation and initialising to zero.

23 what does exit() do?

   Ans : come out of executing programme.

24. what is the value of 'i'?

   i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen("green")

   Ans : 1

25. i=2

    printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);

    Ans : check the answer.

26. Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function

    using two address and one temperory variable. a,b are address, t is

    temporary variable. How function look like?

     Ans : swap(int *, int *, int )

27.  In  'o' how are the arguments passed?

     ans : by value.

28. Find the prototype of sine function.

    Ans : extern double sin(double)

29. Scope of a global variable which is declared as static?

    ans : File

30. ASCII  problem

     i=..

 ans : 6

31 .

32. what is the o/p

    printf(" Hello \o is the world ");

   Ans : Hello is the world.

33. Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing

    the address of a base element produces what error?

34. child process  -- fork

    child shell    -- sh

35. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX

36. What is

    int *p(char (*s)[])

    Ans : p is a function which is returning a pointer to integer

    which takes arguments as pointer to array of characters.

001101100
 
 
 
 
10 qs were from s/w and 10 from h/w and

rest 55 qs were from Aptitude.

 

1. Inorder and preorder trees (expressions) are given and postorder tree (

expression) is to be found out.

 

2. int v,u;

   while(v != 0)

  {

    t = v % u;

    v = u;

  u = t;

  }

 find the time complexity of the above program.

 

3. x is passed by reference, y passed by value.

  x = 3, y = 2;

  foo(x, y)

  var integer x, y;

  {

   x = x + 2;

   y = y + 3;

  }

  main()

  {

  x = 5;

  y = 5;

 foo(x, y);

  print (x, y);

}

output of the above pseudo code.

 

4. given a grammar, in which some productions of if then else etc were

given. you had to choose one option that can be derived out of the

grammar.

 

5. how many flip flops you require for modulo 19 counter.

6. ring counter's initial state is 01000. after how many clock cylces will

it return to the initial state.

 

7. some boolesn expression of the form x'y'z' + yz + .. ( something like

this) find the simplified expression

 

8. given 6 bit mantissa in 2s complement form and 4 bit exponent is in

excess-4 form in a floating point representation, find the number

ans -(something) * ( 2 to the power 3)

 

9. A signed no is stored in 10-bit register, what is the max and min

possible value of the number.

A few apti qs are follows.

10.  A room is 30 X 12 X 12. a spider is ont the middle of the samller

wall, 1 feet from the top, and a fly is ont he middle of the opposite wall

1 feet from the bottom. what is the min distance reqd for the spider to

crawl to the fly.

 

11. A man while going dowm in a escalator(which is miving down) takes 50

steps to reach down and while going up takes 125 steps. If he goes 5 times

faster upwards than downwards. What will be the total no of steps if the

escalator werent moving.

 

12. 2/3 of corckery(plates) are broken, 1/2 have someother thing(handle)

broken , 1/4 are both broken and handle broken. Ultimately only 2 pieces

of corckery were without any defect. How many crockery were there in

total.

 13.

     ___________________________________________________

 ___|___       ___|___                 __ _|___             |

|            |     |          |                 |           |             |

|            |__ |           |___           |           |___       |

|______ |  |  |______|   |__not_  |______|   |        |

                 |                            |                  |        |

                 |_______________ |__________|____and_|___

 

boxes are negative edge triggered flip flops and 'not' and 'and' are

gates. What is this figure.

ans-  modulo-5

 

14.

It is difficult to draw a figure but another question was in which some

NAND and OR gates were given.

ans - Z = true.

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG