123 Eng

Engineering the engineers™


Latest Jobs   Forum Map

 

engineering

Home
Source Codes
Engineering Colleges

Training  Reports
Seminar Reports
Placement Papers

Forums

Computer Science / IT
Electronics
Electrical
Mechanical
Chemical
Civil

CAT / MBA

GMAT / Foreign MBA
Latest Jobs

Engineering Jobs / Technical Jobs
Management Jobs

Sitemap
Terms of use


 
   

Job Placement Papers (All Companies)

 
Placement Papers>>AXES TECHNOLOGIES

AXES TECHNOLOGIES

Axes Technology Question Paper

1.                  What is the max. decimal number that can be accomodated in a byte.
a)    128
b)    256
c)    255
d)    512
 Ans: (c)

2.                   Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in
 a)     register
 b)     accumulator
 c)     flag register
 d)     flag register part of PSW(Program Status Word)
       Ans: (d)

3.                  Frequency at which VOICE is sampled is                                        
 a)     4 Khz
 b)     8 Khz
 c)     16 Khz
 d)     64 Khz
   Ans: (a)

4.                  Line of Sight is
 a)    Straight Line
 b)    Parabolic
 c)    Tx & Rx should be visible to each other
 d)    none
       Ans: (c)

5.                  Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is
 a)    To store address of TOS(Top Of Stack)
 b)    To store address of next instruction to be executed.
 c)    count the number of instructions.
 d)    to store base address of the stack.
      Ans: (b)

6.                   What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?
    a)   Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current 

             instruction.
   b)   Processor serves the interupt request after completing the current task.
   c)   Processor serves the interupt request immediately.
    d)   Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under 

             execution.
       Ans: (a)

7.                  The status of the Kernel is                                                                      
  a)   task
  b)   process
  c)   not defined.
  d)   none of the above.
    Ans: (b)

8.                  What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?
  a)   +48 volts
  b)   -48 volts
  c)    230 volts
  d)    110 volts

9.                  To send a data packet using datagram , connection will be established
  a)    before data transmission.
  b)    connection is not established before data transmission.
  c)    no connection is required.
 d)    none of the above.
 Ans: (c)

10.              Word allignment is
  a)   alligning the address to the next word boundary of the machine.             
  b)   alligning to even boundary.
  c)   alligning to word boundary.
  d)   none of the above.
  Ans: (a)

11.              When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the   

         stack is
  a)    left to right
  b)    right to left
  c)    bigger variables are moved first than the smaller variales.
  d)    smaller variables are moved first than the bigger ones.                          
  e)    none of the above.
  Ans: (b)

12.              What is the type of signalling used between two exchanges?
   a)   inband
   b)    common channel signalling
   c)   any of the above
   d)    none of the above.
    Ans: (a)

13.              Buffering is
  a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
  b) a method to reduce cross talks
 c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.   
 d) a method to reduce routing overhead.
  Ans: (a)

14.              A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between
   a)     peers
   b)     non-peers
   c)     allocated on stack
   d)     assigned to registers.

15.               Memory allocation of variables declared in a program is
  a)   allocated in RAM.
  b)   allocated in ROM.
  c)   allocated on stack.
  d)   assigned to registers.
  Ans: (c)

16.              A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is         
  a)   terminal adapter
  b)   bulletin board
  c)   modem
  d)   terminal emulation
 Ans: (d)

17.              Find the output of the following program
  int *p,*q;
  p=(int *)1000;
  q=(int *)2000;
  printf("%d",(q-p));
  Ans: 500

18.              What does the statement int(*x[])() indicate?

19.              Which addressing mode is used in the following statements:                         
  (a)     MVI B,55
  (b)     MOV B,A
  (c)     MOV M,A
      Ans.   (a) Immediate addressing mode. 
  (b) Register Addressing Mode
  (c) Direct addressing mode

20.              How are parameters passed to the main function?

21.              What does the file stdio.h contain?
 a) functin definition
 b) function decleration
 c) both func. defn & func. decleration.

22.              sscanf is used for ?

23.              Memory. Management in Operating Systems is done by
   a) Memory Management Unit
   b) Memory management software of the Operating System                            
  c) Kernel
   Ans: (b)

24.               What does the statement strcat(S2,S1) do?

25.              TCP(Transmission Control Protocol) is Connection Oriented and used in ______________ layer?

26.               IP(Internet Protocol) is connectionless and used in _________________ layer?

27.              For LAN Netwrok layer is not required. Why?

28.              What is done for a Push opertion? Ans: SP is decremented and then the value is stored.

29.               Describe the following structures asLIFO/FILO/FIFO/LILO
     (a) Stack
      (b) Queue
questions on like the following were asked in tech test & interview                        
  In Communications PCM, Quantization, how to solve quantization error, why is modulation required,
  Companding? In computer networks they asked about PING, ICMP, TCP,UDP.
  In Microprocessor, mainly 8086, in detail with programming, and find the error in the program, or the
  amount of memory allocated. Instruction Queue of 8086, memory size required to store 8bit * 8bit
  multiplication. Expect grilling in C programming during interview Even C++

 

 

Contribute content or training reports / feedback / Comments
job placement papers
All rights reserved copyright 123ENG